Hvorfor organisk gødning er bedre end kunstig gødning

Hvorfor organisk gødning er bedre end kunstig gødning

september 5, 2023 Slået fra Af Admin

Organisk gødning er en af de bedste måder at give dine planter det, de behøver for at trives. Mens kunstig gødning kan give hurtig og let adgang til næringsstofferne, har det også nogle uønskede bivirkninger. I denne blog vil vi se på de forskellige fordele ved organisk gødning og hvorfor det er bedre at bruge organisk gødning i stedet for kunstig.

Organisk gødning forbedrer jordens sundhed

Den største fordel ved organisk gødning er, at det forbedrer jordens sundhed. Det er fordi, organisk gødning sprænger ud over de tre hovednæringsstoffer (kvælstof, fosfor og kalium), som planterne har brug for, og giver også væsentlige mikronæringsstoffer. Viljens forsvar, et tilsætningsstof fundet i organisk gødning, bidrager også til at forbedre jordens struktur og vandretention, og hjælper yderligere med at beskytte planternes rødder mod sygdomme.

Organisk gødning vinder over tid

Mens kunstig gødning kan give hurtige resultater, har det også nogle bivirkninger på lang sigt. Kunstgødning kan give farlige kemikalier såsom ammoniak og nitrater som forurening til vores grundvand og overfladevand, mens organisk gødning ikke gør det. Organisk gødning tager tid at nedbryde, men det giver den nødvendige tid til jorden og planterne for at absorbere næringsstofferne gradvist. Som et resultat af dette får du sunde planter, der kan bekæmpe sygdomme og skadedyrsangreb, og som kan give sundt og næringsrigt producerer over længere tid.

Organisk gødning styrker plantens immunitet

Organisk gødning kan styrke planternes naturlige forsvarsmekanismer, hvilket betyder, at planterne er bedre rustede mod sygdomme og skadedyrsangreb. Organisk gødning forbedrer også planternes immunitet, hvilket betyder, at de kan modstå angreb fra skadedyr og sygdomme og er dermed mindre tilbøjelige til at skulle sprøjtes og behandles med skadelige kemikalier.

Organisk gødning giver rige og sunde jordbundslevnedsmidler

Organisk gødning fremmer også væksten af jordbundslevnedsmidler som bakterier og svampe, der forbedrer jordens sundhed og frugtbarhed. Jordbundslevnedsmidler spiller en vigtig rolle i at nedbryde organisk materiale og frigivende næringsstoffer i jorden, og er dermed en afgørende del af økosystemet i jorden.

Organisk gødning tilbyder mange mere fordele end kunstig gødning. Det forbedrer jordens sundhed og giver rigere og sundere jordbundslevnedsmidler. Organisk gødning udgør også ingen trussel mod grundvandet, og det styrker planters immunitet mod sygdomme og skadedyr. Der er ingen tvivl om, at organisk gødning er en bedre mulighed end kunstig gødning. Det tager længere tid at absorbere, men det giver sunde og næringsrige afgrøder over længere tid. Så hvorfor ikke vælge organisk gødning og tage imod de mangeda fordele, det giver dine planter.